آموزش ویولن

فهرست مطالب

رگلاژ یا تنظیم ساز آرشه ای ویولن، به مجموعه کارهایی گفته میشود که بر روی ساز ویولن انجام می شود ، تا تغییرات زیادی از نظر کیفیت صدای ویولن در ساز ایجاد گردد. ویولن ها بسته به نوع قالب های ساخت مانند قالب های : استرادیواریوس – گوارنری – آماتی – اشنایدر – گاسپارو داسالو – … و همچنین بسته به جنس و کیفیت مصالح کاربردی در ساخت ویولن و نوع تنظیم، دارای صداهای متفاوتی میباشند. از طرفی سلیقه های درخواستی نوازندگان از صدای ویلن باعث اِعمال تغییرات لازم حین ساخت و همچنین اِعمال تغییرات مجموعه ی عملیات رگلاژ و تنظیم در ویولن می گردد.

آموزش ویولن در آموزشگاه فردوس

آموزش آنلاین ویولن در آموزشگاه فردوس

مفهوم رگلاژ در ساز ویولن چیست؟

به گفته ی استاد بی نظیر ویولن، یهودی منوهین، ویولن زیباترین ساخت دست بشر است. و واقعا هم همینطور است. این ساز بی نظیر و پُر از راز و رمز با آن جثه ی کوچک، دارای قدرت اجرایی بی نظیر و پُر از تنوعات تکنیکی است که بی شک و تردید امکانات اجرایی این ساز در هیچ سازی به این گستردگی وجود ندارد.

از طرفی در این ساز بسیار مرموز و پیچیده، با آن شکل بسیار بسیار زیبا، ایجاد صداهای مختلف از قبیل : صداهای کوپ – روشن – تیره – شارپ یا تیز – درخشان – توو دماغی – تاریک – لطیف – دینامیک بالا – … با انجام تغییرات رگلاژِ مشابه در تمام ویلن ها امکان پذیر نمی باشد. روش رگلاژ یک ویلن با رگلاژ ویلن دیگر ، کاملا” متفاوت بوده و از قوانین یکسانی پیروی نمی کند.

چون هر ویلن بسته به نوع قالب ساخت – حجم محفظه ی صوتی – جنس صفحات – بافت و تراکم الیاف صفحات – خشکی صفحات و چوبهای بکار رفته در ساخت – فرکانس صفحات – ارتفاع کلاف – زاویه ی دسته – جنس و تراکم الیاف خرک – پل گذاری – … و آیتم های دیگری که دست کم ۱۵ – ۱۶ مورد بوده ، دارای رگلاژ متفاوتی می باشد.

علاوه از آن ، تغییراتِ در این ۱۵ – ۱۶ مورد در یک ویلن با تغییراتِ همان ۱۵ – ۱۶ مورد در ویلن دیگر، کاملا” متفاوت می باشد که نیازمند سالیان سال کار و تجربه در این زمینه است .

بسیاری افراد با ایجاد تغییرات غیر علمی، با نیّت بدست آوردن صدای خوب و با کیفیت از ویولن، فقط و فقط باعث آزردن این ساز بسیار حساس می شوند، بدون آنکه نتیجه ی مطلوبی بدست آورند.

آموزش تئوری موسیقی در آموزشگاه موسیقی فردوس

مشاوره رایگان دوره های آموزشی
مطالب مرتبط
شاید شما هم درباره تنفس دیافراگمی، یا اهمیت تنفس صحیح در آواز شنیده باشید. در این مطلب قصد داریم تمامی نکات لازم در...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
گیتار مناسب برای افراد چپ دست چیست
این سوال که آیا گیتار مناسب برای افراد چپ دست و راست دست متفاوت است یا نه؟ ممکن است دغدغه بسیاری از افراد...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
تاریخچه آواز پاپ و کلاسیک در دنیا آواز پاپ و کلاسیک دو ژانر موسیقی هستند که در دنیای موسیقی بسیار محبوب و شناخته...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
گیتار جزو ساز های است که دارای قدمت بسیار بالایی است؛ که نشان از اهمیت این ساز از گذشته تا به امروز را...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
آموزش آکورد های ساده گیتار اگر به تازگی آموزش گیتار را شروع کرده اید و به دنبال یادگیری ترانه های ساده با گیتار...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
کلیفون چیست
اگر به سازهای زهی، آرشه ای علاقه داشته باشید، احتمالا راجع به کلیفون ها شنیده اید. کلیفون به انگلیسی (colophony) که گاهی افراد...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
اسکرول به بالا