نرخ موفقیت هنرجویان ما زیر نظر اساتید بیش از 80 درصد است و این یعنی برترین آمار آموزشی موسیقی، شما هم همراه ما باشید...
آموزش موسیقی برای ما عاشقانهترین کاریست که هر روز بخواهیم انجام دهیم، اینجاییم تا شما هم در کنار ما این ماجراجویی عاشقانه را شروع کنید
با ما تماس بگیرید تا بشما کمک کنیم مسیرتان را در مسویقی کشف کنید، برای این ماجراجویی هیجانانگیز کنارتان هستیم
پرکردن فرم ثبتنام
تماس ما با شما
تشکیل جلسه مشاوره و آزمون
تشکیل کلاس و شروع آموزش
از 1386 تاکنون برگزارکننده صدها کلاس آموزشی برای هزاران هنرجو و دوستدار موسیقی بودهایم و شما بخش کوچکی از این تلاش و کارنامه را اینجا مشاهده میکنید
سلام، مرسی از آموزشگاه موسیقی خیلی خوبتون 🌸 هم محیط آموزشگاه و هم کلاس ها بسیار محترمانه و شاد هست 👌🏽 همچنین مرسی برای اساتید فوق العادتون 😍 من هنرجوی کلاس هنگدرام با استاد رحمانی هستم
با تعیین سطح و آزمون سنجش استعداد موسیقایی شما، خیلی سریع میتوانیم مسیر آموزشی مناسب شما را طراحی کنیم تا با خیال راحت و اطمینان از برنامه درست آموزشی، کلاسهایتان را شرکت کنید و موسیقی را یاد بگیرید
با پرشدن این فرم کارشناسان ما برای هماهنگی با شما ارتباط خواهند گرفت
اگر به دنبال آواز خواندن به سبک کلاسیک و جهانی هستید باید بر اساس اصول پایه آواز کلاسیک اُپِرا پیش برید که نیاز به فراگیری قواعد و مبانی خوانندگی کلاسیک داره بنابراین باید این مرحله رو خیلی ساده و کاربردی یاد بگیرید. در ادامه مقاله تمامی مباحث مربوط به آواز کلاسیک از صفر تا صد رو آموزش دادیم. این مبحث به عنوان یکی از مهمترین بخشهای موسیقی کلاسیک، دارای تاریخچهای طولانی است. این هنر از قرون وسطی شروع شده و با پیشرفتهای فرهنگی و هنری در طی دورانهای مختلف تکامل یافته پیدا کرده. برای موفقیت در این حوزهی هنری، خواننده باید به یادگیری تکنیکهای آواز کلاسیک اهمیت زیادی بده و با تمرین منظم و مداوم، مهارت خود را در این زمینه تقویت کند. بیایم به چند تا سوال ابتدایی جواب بدیم:
کلاس های آموزش آواز کلاسیک برای چه کسانی کاربرد دارد؟
تمامی افراد علاقه مند به خوانندگی اُپِرا و خوانندگی کرال کلاسیک آکاپلا، کوارتت های آوازی و…
پیش نیازهای دوره آواز کلاسیک چیست؟
دوره جامع مبانی آواز، دوره جامع تئوری موسیقی، دوره جامع سلفژ
در کلاس آواز کلاسیک چه چیزی آموزش داده می شود؟
نحوه کار با صدا : گرم کردن صدا، سرد کردن صدا، صداسازی، جایگاه صدای سینه، جایگاه صدای میانی، تقلید صدای پرندگان، تقلید صدای خوانندگان و…
مبانی و تکنیک ها: اغراق در تکنیک، ضرورت سلفژ، تئوری موسیقی، مبانی آواز، سوت، ویبر نیم پرده، ویبر تمام پرده
فنون حرفه ای و تخصصی: پرش های یکم تا هشتم، فواصل کروماتیک، فواصل نیم پرده، کلام و شعر، تاکیدها، مونته وردی، خط آوازی، خط پیانویی و ارکسترال ،جدول آوانگاری و تلفظ ایتالیایی، میزان نما، سرکلید، یافتن گام اثر، مینور نسبی، ، گام کروماتیک، ، سنکپ و انواع آن، سنکپ، رُلاد، رلاد با سرعت اصلی، سلمیزاسیون، پارلاتی، کانتاتی، خط اتصال، لگاتو، نت زینت، وزن خوانی، پارلاتی، کانتاتی، آچیاتاتورا، گزش، بحث در مورد مسا دی وچه، رها کردن چانه، ، کاستراتی، کاروزو، لگاتو، ویبراسیون
برای یادگیری آواز کلاسیک، بهترین راه حضور در آموزشگاه موسیقی یا یک کلاس آواز خوب است تا با تمرین و تکرار تکنیک ها تحت نظر یک اساتید آواز حرفه ای به بالاترین سطح آوازی برسید. در این کلاسها، شما با اصول و مبانی آواز خوانی آشنا میشوید و میتوانید تمرینهای منظم و مداوم را انجام دهید تا مهارت خود را در این زمینهی هنری ارتقاء دهید.
همچنین، شنیدن آثار بزرگان موسیقی کلاسیک مانند لوتسیانو پاواروتی (Luciano Pavarotti)، ماریا کالاس (Maria Callas) و پلاسیدو دومینگو (Plácido Domingo) میتواند به شما الهام بخشی و در یادگیری آواز کلاسیک یاری رسانی کند.
آموزش آواز کلاسیک معمولا مخاطب های خاص خود را دارد بنابراین به صورت خصوصی ارائه میشود و هزینهها بر اساس ساعت آموزش تعیین می گردد. همچنین، اساتید معروف و مجرب ترازوی قیمتی بالاتری ممکن است داشته باشند. به طور معمول، هزینه آموزش آواز کلاسیک از ساعتی 250.000 تا 1.000.000 متغیر است. اگر می خواهید در کلاس آموزش آنلاین آواز شرکت کنید و خارج از ایران سکونت دارید، هزینه هر جلسه آموزشی در حدود 30 تا 100 دلار یا معادل آن در واحد پول در ایران می باشد. البته هزینه های کلاس های آنلاین موسیقی در ایران پایین تر از این ارقام بیان شده می باشد.
قبل از حضور در کلاس اواز خوانی توجه داشته باشید که باید به هزینههای دیگری همچون تجهیزات و ساز های آموزشی، کلاسهای جانبی مانند نت خوانی و آموزش تئوری موسیقی، توجه نمایید. برای اطلاع کامل تر و هزینه های اسن کلاس ها می توانید با کارشناسان ما در آموزشگاه موسیقی فردوس در ارتباط باشید و نحوه استعدادیابی و چگونگی انجام فرآیند های یادگیری را جویا شوید.
در اواز کلاسیک، صداها به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
سوپرانو، در رده صدای بالا قرار دارد و به نوعی بالاترین توان صدایی زنان در گروه صدایی زنانه شناخته می شود که این صدا بسیار واضح، تمیز و قابل شناسایی است و امکان رسیدن به نتهای بالا با تمام طول و قدرت دارا می باشد. اگر بخواهیم این گروه از صدا را دسته بندی کنیم بیشتر در گروه کورال، اُپرا یا ارکسترال دیده می شود.
به طور کلی، صدای سوپرانو از سه رده مختلف تشکیل شده است: سوپرانو کُلوراتور(توان و مهارت بالا در اجرای آوازهای سریع و پرحرکت)، سوپرانو لیریک(طبیعی، لطیف و شفاف ) و سوپرانو دراماتیک(قوی، پرقدرت و قابل توجه).
مزوسوپرانو، در رده صدای میانی و بالا قرار میگیرد و به صداهای زنانه با توان و رنج صوتی میانی اشاره دارد. اگر بخواهیم جایگاه این صدا رو بهتر درک کنیم،صدای مزوسوپرانو در بین سوپرانو و کنترالتو قرار میگیرد و دارای صدایی گرم، پرانرژی و با لحنی متعادل است.
این صدا در گروههای صدایی مانند گروه کورال، اُپرا و کنسرتها مشاهده می شود و قادر به اجرای آوازهای ملودیک و احساسی هستند. رنج صوتی مزوسوپرانو متوسط به بالا است و اجازه میدهد تا در قطعاتی با نتهای متنوع و چالشبرانگیز شرکت کند. برخلاف سوپرانو که صدایی روشن و پرقدرت دارد، این نوع صدایی گرم و پرانرژی دارد. . تعادل صدای آن همزمان دارای نرمی و قدرت میباشد. شرکت در قطعات متنوع مانند قطعات ارکسترال، اُپرا، موسیقی کورال و سولو است.
آلتو، به عنوان پایینترین محدوده صدای خانمها شناخته می شود. در زمان یادگیری هارمونی ها از چهار قسمت صدایی مورد استفاده قرار میگیرد، بهنامهای سوپرانو، آلتو، تِنور و باس.
تنور در رده صدای میانی و بالا محدوده صدای آقایان قرار میگیرد و دارای رنج صوتی وسیعی است. صدای تنور رنگارنگ و روشن است و قادر به پوشش نتهای بالا و قدرتمند است. استفاده در قطعاتی با نتهای چالشبرانگیز و پردردسر، صدای انرژی بخش و برجسته، دوره این صدا در باروک، کلاسیک، رمانتیک و مدرن اشاره دارد.
باریتون، به صدای مردانه در محدوده صدایی میانی و پایین در گروه صدایی گفته می شود. برای درک بهتر جایگاه باریتون با توان و رنج متوسط بین تنور و باش قرار می گیرد. از این نوع صدا می توان در اجرای قطعات ملودیک و احساسی کمک گرفت. قادر به پوشش نتهای پایین و متوسط میباشد، برخلاف تنور که صدایی روشن و برجسته دارد، صدایی عمیق و قدرتمند دارد.
باس، به پایین ترین صدای مردانه در گروه صدایی اشاره دارد. بصورت کلی، باسها دارای رنج صوتی پایینی هستند و قادر به تولید صداهای عمیق و قدرتمند میباشند.
آغاز آواز کلاسیک به دوران قرون وسطی (Medieval period) برمیگردد. در این دوره، موسیقی بیشتر در کلیساها اجرا میشد و آواز گرگوری (Gregorian chant) به عنوان یکی از اولین سبکهای آوازی شناخته میشود. از دوران رنسانس (Renaissance) به بعد، همراه با تحولات فرهنگی و هنری، موسیقی و آواز کلاسیک نیز تغییراتی را تجربه کرد.
به مرور زمان، اپرا (Opera) به عنوان یک سبک جدید در موسیقی کلاسیک ظهور کرد. اپرا در قرن ۱۷ میلادی در ایتالیا پیدایش کرد و به سرعت در سراسر اروپا منتشر شد. در این سبک موسیقی، آواز کلاسیک با روایت داستانهایی از تاریخ، اساطیر و داستانهای عاشقانه همراه میشد.
برای اجرای آواز کلاسیک، خواننده باید تکنیکهای خاصی را یاد بگیرد. برخی از این تکنیکها عبارتاند از:
استفاده از دیافراگم (Diaphragm) برای کنترل نفس: تمام تمرکز در اوازخوانی بر روی نحوه استفاده درست از نفس ها و چگونگی کنترل دیافراگم است زیرا کنترل نفس باعث میشود تا خواننده بتواند کیفیت صدای خود را حفظ کرده و بهترین عملکرد آواز خود دسترسی داشته باشد.
آرتیکولاسیون (Articulation): این عبارت از واژه “آرتیکوله” به معنی “واضح و دقیق بیان کردن” گرفته شده است و به تکنیک و روش تلفظ صحیح و دقیق صداها، بیان واضح کلمات و عبارت ها و نتها در خوانندگی گفته می شود. برای تولید صداهای مختلف و نتها از طریق استفاده از قسمتهای مختلف دست، دهان و تنفس، درست و دقیق عمل میکنند. این تکنیکها شامل استفاده از لبها، دندانها، زبان، ناحیه حلق و صدای تنفس میشوند.
رزونانس (Resonance): استفاده از فضای داخلی حلق و دهان برای تقویت و گسترش صدا. رزونانس در خصوص استفاده از ساز نیز صدق می کند و برای اجرای پر قدرت یک نت خاص یا هارمونی در یک ساز موسیقی مورد استفاده قرار می گیرد. این پدیده در نتیجهٔ تنظیم و تطابق فرکانسها و ارتعاشات بین ساز و محیط اتفاق میافتد.
تکنیکهای آوازی مانند ویبراتو (Vibrato)، لگاتو (Legato) و آرپجیو (Arpeggio): این تکنیکها به خواننده کمک میکنند تا هنر خود را به نمایش بگذارد و صدایی زیبا و بینظیر ایجاد کند.
بدون تردید یادگیری موسیقی کلاسیک نیازمند داشتن علاقه، صبر و تمرین زیاد میباشد. افرادی میتوانند در این راه به سرانجام خوبی برسند که بتوانند تمرین زیاد و صبر را سرلوحه کار خود قرار دهند.
کشور ما به دلیل داشتن فرهنگ غنی و افراد مهم در زمینه موسیقی، پتانسیل بسیار بالایی در سبکهای مختلف موسیقی، علیالخصوص آواز کلاسیک دارد که باید آن را غنیمت شمرد. افراد زیادی در چند سال گذشته توانستهاند برخلاف نظر بسیاری از کارشناسان، رشد خوبی را در آواز کلاسیک تجربه کنند؛ برخی کارشناسان مدعی بودند که دنیای موسیقی به وسیله سبکهای جدید راک و سایر موارد، قبضه شده است،یا برخی به آموزش آواز سنتی و آموزش آواز پاپ را بهتر از این سبک می دانستند، اما این گونه نبوده و هم اکنون میتوان گفت شرایط در حال تغییر است.
داشتن هدف میتواند به زندگی افراد و هنرجویان جهت دهد. در صورتی که تمایل دارید وارد دنیای موسیقی کلاسیک شوید و احساس میکنید از استعداد کافی برخوردار هستید، باید بدانید که وقتی برای هدر دادن وجود ندارد و باید سریعا برای شرکت در کلاسهای معتبر آموزش آواز کلاسیک ، اقدام کنید.
همانطور که میدانید، هنر موسیقی ابعاد گستردهای دارد که بدون داشتن اطلاعات کافی، امکان موفقیت وجود نخواهد داشت. ما در ادامه شما را با برخی نکات مهم در زمینه یادگیری آواز کلاسیک آشنا خواهیم کرد که رعایت آنها میتواند آینده درخشان را برای شما رقم بزند و بتوانید در دنیای موسیقی کلاسیک به یک ستاره تبدیل شوید