صداسازی چیست؟ سوالی که بسیار از افراد علاقه مند به حرفه ی خوانندگی مطرح می کنند. در حقیقت در پاسخ به سوال صداسازی چیست می توان گفت که صداسازی یادگیری تکنیک ها و تمرین های صداسازی است که سبب می شود تا از مشکلاتی مانند: کشیدگی عضلات نزدیک به تارهای صوتی، نازک شدن تارهای صوتی و … جلوگیری شود.
این تمرین ها تنها برای افراد خواننده و یا شغل های مانند: بازیگری، گویندگی، گزارشگری و… کاربرد ندارد بلکه برای تمامی افراد این تمرین ها می تواند کاربرد داشته باشد. زیرا داشتن یک صدای دلنشین سبب می شود تا بقیه افراد شما را از روی این صدا بشناسند به عبارت دیگر صدا می تواند ماهیت هر فرد باشد.
آموزشگاه موسیقی فردوس با داشتن اساتید با تجربه و همچنین با فراهم کردن یک محیط حرفه ای این امکان را برای خوانندگان مبتدی و حرفه ای به وجود آورده است که بتوانند تمرینات و تکنیک های صداسازی را با تمرکز بالا انجام دهند. استفاده از معلم ها و مربیان آواز با تجربه می تواند در روند صداسازی به شما کمک زیادی کند. در این مقاله قصد داریم شما را با برخی از پاسخ های مناسب برای تعریف صداسازی آشنا کنیم.
آموزش آنلاین آواز در آموزشگاه فردوس
آموزش آواز به صورت حضوری
صداسازی چیست و تاثیر آن در خوانندگی چیست؟
سوالی که بسیاری از افراد، به خصوص کسانی که تازه میخواهند وارد حرفه ای خوانندگی شوند مطرح می شود صداسازی چیست؟ در حقیقت این سوال پاسخ های گوناگونی دارد و هر یک از افراد برای سوال صداسازی چیست تعریفی را ارائه می دهند به طور مثال برخی از معلمان و مربیان آواز در پاسخ به سوال صداسازی چیست؟ اینگونه می گویند که صداسازی به سبک موسیقی و خواننده ها وابسته است، از نظر آنها کسی که سبک پاپ کار می کند با کسی که سبک سنتی کار می کند از نظر صداسازی باید آموزش های متفاوتی ببیند.
آموزشگاه موسیقی فردوس با داشتن اساتید برتر موسیقی کشور به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین صداسازی را داشته باشید. آموزشگاه موسیقی فردوس همچنین با ایجاد یک محیط آرام و حرفه ای این امکان را به شما می دهد تا تمرین های متفاوتی را با تمرکز بالا انجام دهید. شما در آموزشگاه موسیقی فردوس می توانید به یک پاسخ دقیق و مناسب برای سوال صداسازی چیست، دست پیدا کنید.
وجود پاسخ های متفاوت برای سوال صداسازی چیست باعث سردرگمی بسیار از افراد مبتدی حرفه ی خوانندگی می شود. بنابراین امروزه وجود یک پاسخ جامع برای سوال صداسازی چیست می تواند باعث درک درستی از اثر صداسازی در خوانندگی شود. در حقیقت می توان گفت که صداسازی مدرن به روش ها و تکنیک های جدید علمی وابسته است.
صداسازی و حالت بدن
شاید از خود بپرسید چگونه حالت بدن با صداسازی در ارتباط است؟ زمانی که شما می خواهید آواز بخوانید حالت بدن شما در میزان و کیفیت صدای شما تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین صداسازی را می توان به عنوان یک علم آگاهی خواننده نسبت به عملکرد بدنش در نظر گرفت که می توان آن را مانند یک ساز تصور کرد.
اگر بخواهیم این تعریف را به شکل دیگری بیان کنیم می توانیم به سوال صداسازی چیست اینگونه پاسخ دهیم که صداسازی در حقیقت علمی است که به خواننده یاد می دهد که چگونه از حالت بدن خود برای تولید یک صدای جذاب و مناسب استفاده کند و همچنین به او می آموزد که چگونه عملکرد بدن خود را در زمان آواز خواندن با دیگر شرایط هماهنگ کند.
صداسازی یعنی چطور رفتار کنیم تا بتوانیم یک صدای مناسب و قدرتمند را بدست بیاوریم. به طور مثال یک نوازنده پیانو را در نظر بگیرید این نوازنده برای قوی تر کردن اجرایش ابتدا نیاز به قدرتمند تر کردن انگشتان و دستانش دارد. هر چقدر که این نوازنده بتواند مهارت دستان خود را افزایش دهد؛ قطعا اجرای بهتری را خواهد داشت. خوانندگی نیز به همین صورت است و شما باید حالت بدن خود را مانند همان پیانو در نظر بگرید و هر چقدر که مهارت خود را در خوانندگی بالا ببرید شما می توانید اجرای بهتری را داشته باشید.
تفاوت میان نوازندگی و خوانندگی چیست؟
اگر به مثال نوازنده پیانو دقت کرده باشید متوجه می شوید که ساز پیانو از قبل برای یک صدای زیبا طراحی شده است اما حالت شما نیاز به تمرین و تکنیک های لازم دارد تا بتواند به شما در هنگام خوانندگی کمک کند. بنابراین شما برای داشتن یک لحن مناسب و زیبا نیاز به یادگیری تکنیک های مدرن هستید. صداسازی یک علم تخصصی و مدرن است که شما با استفاده از این علم می توانید به یک صدای قدرتمند و لحن واضحی دست پیدا کنید. متاسفانه در بسیار از کلاس های موسیقی در ایران به صداسازی مدرن توجه زیادی نمی شود اما جای نگرانی نیست ما در این مقاله سعی می کنیم شما را با برخی از مباحث درباره سوال صداسازی چیست، آشنا کنیم.
تولید یک صدای خوب برای آواز خواندن
هدف اصلی کسانی که به تازگی وارد حرفه ی خوانندگی شده اند یادگیری تولید صدای مناسب و لحن صاف و یکنواخت در هنگام خوانندگی است و این افراد می توانند. صداسازی در حقیقت علمی نوین است که به آنها چگونگی تولید یک صدای مناسب برای خوانندگی را یاد می دهد. یک لحن ایده آل به عوامل مختلفی مانند: کنترل نفس، عملکرد تارهای صوتی، موقعیت حنجره، زبان، بینی، لب ها، حفره های گلو و … بستگی دارد.
علم صداسازی
همانطور که گفته شد به سوال صداسازی چیست می توان پاسخ های گوناگونی داد. می خواهم کمی شما را با سوال صداسازی چیست بیشتر آشنا کنم در حقیقت عوامل بسیار مختلفی برای برطرف کردن محدودیت های صوتی وجود دارد.
در واقع می توان برای سوال صداسازی چیست این تعریف را داشته باشیم که صداسازی یادگیری تکنیک های مختلف آواز است که می توان با استفاده از آنها بدون فشار و هیچگونه تنشی یک اجرای بی نقص را داشته باشیم.
بسیاری از علاقه مندان به موسیقی به دلیل اینکه پاسخ سوال صداسازی چیست را درک نکرده اند به جای اینکه با تمرین و یادگیری تکنیک های آواز صدای خود را بهبود دهند از عضلات گلو و… برای خواندن نت های بلند استفاده می کنند و در هنگام آواز خواندن صدای آنها با تنش های زیادی رو به رو می شود.
همین موضوع سبب می شود تا این افراد هنگام خواندن نتها بالا صدای خوبی نداشته باشند و علاوه بر این مشکل، مشکلاتی مانند: کشیدگی عضلات نزدیک به تارهای صوتی، مشکلات تارهای صوتی به صورت دائمی و … نیز برای آنها به وجود می آید.
کاربرد صداسازی چیست؟
در حقیقت صداسازی در هنگام تغییر گام ها بسیار تاثیر گذار هستند. اگر شما به خوبی تمرینات و تکنیک های صداسازی را انجام ندهید، زمانی که می خواهید از گام های پایین به سمت گام های بالا بروید؛ قطعا تارهای صوتی شما دچار تنش می شود.
این چنین اتفاقاتی در دراز مدت برای تارهای صوتی شما مشکلاتی را به وجود می آورد. بهترین راه برای حل ای مشکل ادغام صدای سر و قفسه سینه است که به تارهای صوتی شما کمک می کند تا در هنگام تغییر گام دچار تنش نشوند.
تمرین های مختلف مانند: حالت قرار گرفتن چانه ها، حالت گردن، تنفس صحیح و… سبب می شود تا به تارهای صوتی شما فشار کمتری وارد شود. بنابراین تمرینات صداسازی می تواند در هنگام آواز خواندن به شما کمک زیادی کند. صداسازی تنها در خوانندگی کاربرد ندارد بلکه در شغل های مانند: گزارشگری، سخنرانی، گویندگی، وکالت، بازیگران صدا و سیما و… نیز کاربرد دارد. البته این نکته وجود دارد که صداسازی برای هر فرد با هر حرفه ای که هست می تواند کاربرد داشته باشد.
منظور از نام بردن اینگونه شغل ها به این دلیل است که نیاز به موضوع صداسازی در این شغل ها بیشتر از سایر شغل های دیگر است. صدا در هر فرد نشانگر ماهیت آن شخص است و برای هر فرد دارای یک ویژگی خاص و منحصر به فرد است. صداسازی را می توان مانند اثر انگشت دانست. اگر شما دارای یک صدای زیبا و دلنشین باشید بقیه افراد شما را با صدای منحصر به فردتان می شناسند.
عوامل موثر بر صداسازی
یکی از موضوع های مهم برای خوانندگان، معلمان و مربیان آواز این است که عوامل موثر بر صدا سازی چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان اینگونه گفت که عوامل گوناگونی بر صداسازی موثر هستند که برخی از آنها عبارتند از: سن، شرایط فیزیولوژیک بدن، تغذیه مناسب، سیگار و مواد مخدر، آلرژی، ریفلاکس معده و…
یکی از مهمترین عواملی که در صداسازی اهمیت دارد، موضوع سن است. سن به تنهای تاثیری در بهبودی صدای شما نخواهد داشت بلکه تمرین ها و تجربه های شما در خوانندگی به همراه افزایش سن سبب بهبودی صدای شما خواهد شد. عوامل متفاوتی دیگری مانند بلوغ نیز در صدای سازی شما تاثیر دارد. سن بلوغ در افراد متفاوت است و معمولا صداسازی مناسب در سن 20 تا 30 سالگی اتفاق خواهد افتاد.
تغذیه چه تاثیری در صداسازی دارد؟
تغذیه یکی دیگر از عواملی است که در صداسازی اثر گذار است. در سالهای اخیر بسیار از علاقه مندان به خوانندگی این سوال را مطرح می کنند که اثر تغذیه در صداسازی چیست؟ در حقیقت خوانندگان برای داشتن یک صدای مناسب به همراه یک لحن واضح و زیبا نیاز به یک تغذیه مناسب دارند و باید از برخی از خوراکی ها دوری کنند. از خوراکی های که خوانندگان قبل از اجرای کنسرت، کلاس های تمرین، کلاس های موسیقی و… باید از آنها خودداری کنند، می توان به غذا های پرچرب ( فست فود ها و …)، لبنیات ( خامه، شیر، پنیر و …)، بستنی، نوشیدنی های شیرین، نوشیدنی های الکل دار و … اشاره کرد.
این گونه غذا سبب مشکلات مختلفی برای خوانندگان می شوند به طور مثال استفاده از لبنیات و بستنی قبل از آواز خواندن سبب ایجاد مخاط بیشتری در گلو شما خواهد شد و به شما این اجازه را نخواهد داد که صدای خود را آزاد کنید و باعث می شود تارهای صوتی شما در تنش زیادی قرار بگیریند. غذا های پرچرب نیز سبب ریفلاکس معده خواهند شد و مشکلاتی را در هنگام آواز خواندن برای شما به وجود خواهد آورد.
چگونه به صداسازی خود کمک کنیم؟
یکی از موضوع های مهم در صداسازی این است که کار های مراقبت از صداسازی چیست؟ در حقیقت کار های مختلفی صداسازی شما را می توانند به خطر بیندازند که با انجام ندادن این کار ها شما می توانید از صدا خود محافظت کنید و همچنین به روند صداسازی خود کمک کنید. برخی از کار های مهمی که باید از آنها خودداری کنید، عبارتند از: گریه کردن زیاد، جیغ زدن برای خانم ها، فریاد زدن، خندیدن های بلند ( قهقهه)، صحبت زیاد و …
برای اینکه بیشتر به روند صداسازی کمک کنید شما می توانید زمان صحبت با فک بسته حرف بزنید این کار تنش کمتری را برای تارهای صوتی شما به وجود خواهد آورد.
آشنایی با تکنیک های صداسازی
تمرین ها و تکنیک های متفاوتی برای صداسازی وجود دارد که در این مقاله می خواهم شما را با برخی از آنها آشنا کنم. از مهمترین تکنیک های صداسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آرام و آهسته صحبت کنید.
- در هنگام آواز یا سخنرانی سعی کنید، پرانرژی باشید.
- سعی کنید صدای خود را آزاد کنید بدون آنکه به تارهای صوتی خود فشاری وارد کنید با این کار صدای شما واضح تر خواهد بود.
- در هنگام آواز خواندن اعتماد به نفس بالایی داشته باشید.
نتیجه گیری
همانطور که مشاهده کردید پاسخ های متفاوتی برای سوال صداسازی چیست، وجود دارد. در حقیقت یکی از پاسخ های جامعی که می توان به سوال صداسازی چیست، داد این است که صداسازی در حقیقت یادگیری تمرینات و تکنیک های صداسازی است که می توان با استفاده از آنها به یک صدای مناسب به همراه یک لحن واضح و دلنشین دست یافت. آموزشگاه موسیقی فردوس با داشتن اساتید با تجربه در زمینه موسیقی به خوانندگان کمک می کند تا با انجام تمرین های صداسازی به تقویت صدای خود بپردازند. امیدوارم که این مقاله توانسته باشد تا شما را با پاسخ های متفاوت برای سوال صداسازی چیست، آشنا کند.