آموزش دف

فهرست مطالب

دف جز ساز های بومی ایران است. این ساز به خانواده سازهای کوبه ای تعلق دارد. هرچند این ساز در بسیاری ازمناطق ایران و سایر کشورها با اشکال و اسامی مختلف وجود دارد اما این ساز بشکل کنونی همان دف متداول در مناطق کرد نشین است. در این مناطق دف یک ساز آیینی و مقس بوده و در خانقاه ها ومراسمات مذهبی و آیینی مناطق مذکور با آداب و تکنیک های خاص خودش نواخته می شود.

آموزش دف به صورت حضوری

آموزش دف آنلاین در آموزشگاه موسیقی فردوس

 

ساز دف در این مناطق بصورت تکی یا گروهی (متشکل از چندین دف به همراه طاس یکی دیگر از ساز های موسیقی خانقاهی و آواز) نواخته می شد. از دهه ۵۰ به بعد رفته رفته این ساز بعنوان یک ساز همنواز در ارکسترهای موسیقی ایرانی اما با کارکردی متفاوت بکار گرفته شد. یکی از دلایل ماندگاری دف در موسیقی سنتی ایرانی جذابیت، گیرایی و صدای پر شوراین ساز بود که بخوبی از عهده حالات خاص مورد نظر آهنگسازان معاصر ایران در آثارشان برمی آمد و تا جایی پیش رفت که در طول این سالها علاقمندان بسیاری را بخود جلب نموده و کتاب ها و آثار صوتی متنوعی در قالب تکنوازی و گروهی جهت آموزش هنرجویان و علاقمندان این ساز انتشار یافته است. با ورود این ساز به محیط های متفاوت فرهنگ شهری (از جمله آموزشگاه های موسیقی ، ارکسترهای بزرگ و کنسرت ها و…) که با محیط خانقاهی که این ساز از آن برآمده بود ماهیتی متفاوت داشتند تکنیک ها ، ریتم ها و حتی جنس اجزا این ساز به مرور زمان تغییرات چشمگیری نمود.

ساختمان و اجزای ساز دف:

ساختمان دف بر خلاف سایر ساز ها بسیار ساده بوده از یک حلقه چوبی بنام کمانه و پوستی که روی آن کشیده شده و یکسری حلقه که به قسمت داخلی کمانه متصل است.

جنس پوست ساز دف:

مهمترین عامل در کیفیت صدای این ساز جنس پوست آن است. پوست مورد استفاده در این ساز بز میش و آهو است. هر چند امروزه دفهایی با پوست مصنوعی نیز وجود دارد که پوستشان از جنس تَلق یا الیاف هایی پلاستیکی خاصی است و تلاش فراوانی صورت گرفته تا صدای این دفها به صدای دف با پوست طبیعی نزدیک باشد اما هنوز برتری کیفیت و زیبایی صدا با ساز ساخته شده از پوست طبیعی است .

انواع مدلهای دف:

همانطور که اشاره شد این ساز دف  دارای دو مدل است که بر اساس نوع پوست بکار رفته در آن دسته بندی می شود. اول دف با پوست طبیعی و دوم دف با پوست مصنوعی که به دف تَلقی معروف است گاهی بخاطرشکل خورشید مانندی که روی پوست این سازها چاپ می کنند به دف خورشیدی معروفند هر چند گاهی با ترفند هایی شکلی شبیه خورشید روی پوست طبیعی نیز ایجادمی کنند که به این دفها هم خورشیدی می گویند اما با این تفاوت که جنس پوستشان طبیعی است.

آموزش تنبک در آموزشگاه موسیقی فردوس

مشاوره رایگان دوره های آموزشی
مطالب مرتبط
شاید شما هم درباره تنفس دیافراگمی، یا اهمیت تنفس صحیح در آواز شنیده باشید. در این مطلب قصد داریم تمامی نکات لازم در...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
گیتار مناسب برای افراد چپ دست چیست
این سوال که آیا گیتار مناسب برای افراد چپ دست و راست دست متفاوت است یا نه؟ ممکن است دغدغه بسیاری از افراد...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
تاریخچه آواز پاپ و کلاسیک در دنیا آواز پاپ و کلاسیک دو ژانر موسیقی هستند که در دنیای موسیقی بسیار محبوب و شناخته...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
گیتار جزو ساز های است که دارای قدمت بسیار بالایی است؛ که نشان از اهمیت این ساز از گذشته تا به امروز را...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
آموزش آکورد های ساده گیتار اگر به تازگی آموزش گیتار را شروع کرده اید و به دنبال یادگیری ترانه های ساده با گیتار...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
کلیفون چیست
اگر به سازهای زهی، آرشه ای علاقه داشته باشید، احتمالا راجع به کلیفون ها شنیده اید. کلیفون به انگلیسی (colophony) که گاهی افراد...
نویسنده: امیر گلشنی
نظرات: 0
اسکرول به بالا