یادگیری موسیقی چه تاثیری بر حافظه دارد؟
آیا دوست دارید بتوانید هر چیزی را بخاطر بسپارید و فراموش نکنید؟ گرچه اینکار غیر ممکن است. اما یادگیری موسیقی می تواند ما را تا حدودی به این توانایی نزدیک تر کند. در این مقاله سعی داریم تا رابطه بین یادگیری موسیقی و تاثیراتی که بر روی حافظه می گذارد را بررسی کنیم.
تحقیقات نشان داده است که عوامل مختلفی بر قدرت حافظه تاثیر دارد. مانند احساسات، استرس، غذا و هورمون های بدن. لذا دانشمندان تصمیم گرفتند ارتباط بین یادگیری موسیقی و حافظه را نیز مورد ارزیابی قرار دهند.
آموزش آنلاین موسیقی در آموزشگاه فردوس
چرا مغز مطالب را فراموش می کند؟
دلایل مختلفی برای فراموشی وجود دارد. اما مهم ترین آنها استرس است. استرس مغز را متلاشی می کند و یادگیری را دشوار می سازد. برای مقابله با استرس می توانیم به یادگیری موسیقی بپردازیم. به گفته دانشمندان موسیقی یک نوع حالت مراقبه برای مغز ایجاد می کند و باعث آرامش مغز می شود. بنابراین یادگیری موسیقی می تواند از این طریق به قدرت حافظه انسان کمک کند. همچنین اگر می خواهید در آزمون ها، نمرات بهتری کسب کنید، پیشنهاد می شود هنگام مطالعه به موسیقی گوش دهید.
نوع دیگری از استرس نیز وجود دارد که تاثیر بیشتری از استرس های لحظه ای یا حاد (استرس ناشی از حملات عصبی) می گذارند. استرس های مزمن تاثیرات وحشتناکی را بر حافظه بلند مدت می گذارد؛ به عبارتی استرس مزمن از استرس لحظه ای خطرناک تر است، زیرا باعث بیماری هایی مانند فشار خون و بیماری های قلبی نیز می شود.
تاثیر یادگیری موسیقی و فراموشی
استرس و آشفتگی های ذهنی باعث از بین رفتن سیناپس های شکل گرفته در مغز ( همان خاطرات طولانی مدت) می شود و افسردگی را نیز در پی دارد. عارضه ای که با پایین آمدن سطح دوپامین و سروتونین در ارتباط است. نکته ای که وجود دارد این است که این دو انتقال دهنده های عصبی هر دو در شکل گیری حافظه تاثیر دارند. بنابراین اگر به یادگیری موسیقی بپردازید، حافظه قوی تری خواهید داشت.
5 مزیت فوق العاده یادگیری موسیقی
حالا که مرور مختصری به مطالب علمی در مورد حافظه و تاثیرات استرس بر حافظه داشتیم، بهتر است توجه شما را به 5 مزیت یادگیری موسیقی جلب کنیم.
- استرس را کاهش می دهد.
همانطور که گفته شد استرس عوارض بسیاری دارد. با موسیقی می توانید از استرس های خود بکاهید.
- روحیه شما را بهبود می بخشد.
یادگیری موسیقی و گوش دادن به موسیقی های خوب، قلب و ذهن شما را شاد می سازد و روحیه شما را ارتقا می دهد.
- تفکرات شما را منسجم می کند.
اگر اجازه دهید تفکرات شما همانند موسیقی عمل کند تفکرات شما به مرور واضح تر و منسجم تر می شود. مطالعات نشان داده است که مغز ما با ریتم عمل می کند؛ گوش دادن به ریتم های موجود در موسیقی به این فرایند مغزی ما کمک بسیاری خواهد کرد.
یادگیری موسیقی چه مزایایی دارد؟
- شما را هدفمند می سازد.
یادگیری موسیقی به هوشیاری ذهن شما کمک می کند و تمرکز شما را ارتقا می دهد. این تاثیر زمانی بیشتر می شود که به موسیقی های انرژیک و شاد گوش کنید.
- به شما فرصت استراحت می دهد.
تصور کنید که بعد از یک روز سخت یا یک فعالیت طولانی خسته شده اید، مطمئنا نواختن آهنگ مورد علاقتان یاد گوش دادن به آن می تواند یک جایزه مناسب برای شما باشد و خستگی را از تنتان بیرون آورد. با آموزشگاه موسیقی فردوس همراه باشید